• Novinky

            • Projekt "Rok v gastronómii" - Praha

            • V rámci projektu ,,Rok v gastronómii" navštívila Mgr. Simona Jakabová so žiakmi III.CM partnerskú školu v Prahe. Navštívili rôzne zaujímavé miesta napr.: návšteva prevádzky reštaurácia Sia, cukráreň Skála, návšteva pražského hradu, Katedrála sv. Víta, Valdenštejska záhrada a Valdštejnsky palác, návšteva prevádzky, kde vykonávajú prax aj žiaci zo strednej školy gastronomickej u Krbu, Hotel Hotline, prehliadka izieb, reštaurácii, spoločenských miestnosti, návšteva sky baru na najvyššom poschodí, rozhľadňa Petřín, z ktorej sú krásne výhľady na celú Prahu spojená s prehliadkou záhrady, pomník obetiam komunizmu pod Petřínom, národné divadlo Praha, tancujúci dom, Václavske námestie, účasť na teoretickom vyučovaní v triedach, exkurzia po areáli školy, exkurzia v obecnom dome, Cafe Louvre a reštaurácia u Fleku, slávnostná večera - vinohradnícky pavilón, reštaurácia Parlament, Václavske námestie, účasť na praktickom vyučovaní ,príprava pokrmov “tradiččeská kuchyňa”, návšteva štátnej opery spojená s predstavením “Nápoj lásky” a iné.

              -SJ-

            • Projekt "Rok v gastronómii" - Krakov

            • Od 2. 10 do 6. 10. 2023 sa Mgr. Matej Papuga zúčastnil s dvoma žiakmi zo IV.CM dlhoročného projektu "Rok v gastronómii". Návštívili našu partnerskú školu v Krakove, kde navštívili množstvo historických pamiatok, zúčastnili sa na vyučovacích hodinách, pozreli si jednotlivé pracoviská školy a samotnú školu.

              -PP-

            • Finančná zmrzlina

            • Aj tento rok sa naša škola zúčastnila podujatia Finančná zmrzlina, ktorú organizuje spoločnosť Partners Group. Žiaci III.CV sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o spoločnosti. Urobili si test finančnej gramotnosti a záverečnou bodkou bola zmrzlina.

              -PP-

            • Zbierka - BIELA PASTELKA

            • Dňa 22.09.2023 Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (UNSS) organizovala verejnú zbierku - BIELA PASTELKA, ktorej cieľom bolo získať finančné prostriedky pre ľudí so zrakovým postihnutím, pomôcť nevidiacim a slabozrakým ľuďom začleniť sa do bežného života a upozorniť verejnosť na ich problémy. Prispievatelia boli obdarovaní bielou pastelkou, ktorá je symbolom neviditeľných línií, symbolom sveta nevidiacich. Túto myšlienku podporila aj naša p. riaditeľka Ing. Martina Zeteková a naši študenti tak mohli podať svoju pomocnú ruku.

              ĎAKUJEME peer aktivistkám - A. Nagyovej, A. Ballókovej a ďalším dobrovoľníkom: S. Gédrovej, K. Jakubkovičovi, S. Moskalovi, V.Jalcsovej ktorí vykonávali verejnú zbierku do zapečatených prenosných pokladníc v priestoroch našej školy ale aj v uliciach mesta Košice.

              POĎAKOVANIE patrí aj všetkým študentom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom našej školy, ktorí poskytli finančné prostriedky a tak podporili ľudí so zrakovým postihnutím.

               

              -MV-

            • MATURITA – náhradný a opravný termín 2023

            • V dňoch 25. septembra 2023 a 26. septembra 2023 sa na našej škole uskutoční Ústna forma internej časti maturitnej skúšky v náhradnom termíne

              • Praktickej časti odbornej zložky
              • Teoretickej časti odbornej zložky
              • Slovenského jazyka a literatúry
              • Anglického jazyka B1

              pre študijné odbory 2950 M poradenstvo vo výžive, 6403 L podnikanie v remeslách a službách (spoločné stravovanie), 6445 K kuchár, 6444 K čašník, servírka a 6442 K obchodný pracovník podľa priloženého harmonogramu  **** 2023_Maturita_-_nahradna_a_opravna.pdf

               

            • Otvorenie školského roka 2023/2024

            • Aj na našej škole sa v pondelok 4. septembra 2023 uskutočnilo slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024. Tento prvý deň je vždy tak trocha výnimočným nielen pre žiakov, ale aj pre učiteľov, majstrov odborného výcviku a všetkých, ktorí zabezpečujú chod našej školy.  Pre žiakov je to nový začiatok, ďalší krok na ceste životom.

              Pre našich prvákov, ktorí sú plní očakávaní i obáv z nového a nepoznaného sa určite naša škola stane miestom, kde sa budú cítiť dobre, slobodne, tvorivo, kde sa môžu naplno rozvíjať, získavať nové poznatky a zručnosti, budovať nové priateľstvá...

              Pevne veríme, že tento rok bude pre všetkých našich žiakov obohacujúcim obdobím, počas ktorého nebude chýbať chuť a energia do štúdia, aby sme o 10 mesiacov mohli s radosťou  a hrdosťou povedať, že sme to zvládli.

              Prajeme Vám veľa úspechov a radosti z každého dňa, zdravý a pohodový školský rok 2023/2024.

            • Príhovor predsedu KSK

            • Vážení pedagógovia, milí žiaci, 

              zrejme ste ešte mnohí myšlienkami na hudobnom festivale, s kofolou
              v
              ruke alebo pod slnečníkom pri vode. Prvý deň „po dovolenke“ býva trošku náročný pre všetkých, bez ohľadu na vek či profesiu.
              Verím, že k vám bolo leto milosrdné a cez prázdniny ste si dopriali dostatok zážitkov, z ktorých budete čerpať energiu počas celého školského roka. Verím, že ste stretli zaujímavých ľudí, ktorí vás inšpirovali.

               

              Hoci sa vám začína obdobie povinností, som si istý, že ste sa súčasne tešili na stretnutia s kolegami, spolužiakmi a kamarátmi, na ktorých vám záleží. A asi budete súhlasiť, že v dobrej spoločnosti sa kráča svetom aj školským rokom ľahšie.

              Kým vy ste oddychovali, my na župe sme sa s spolu s riaditeľmi našich škôl snažili využiť dni voľna na to, aby ste sa vrátili do príjemného a niekde aj modernejšieho a vynoveného prostredia. Ako zriaďovateľovi vašej školy nám záleží na tom, aby sa z vás stali mladí ľudia schopní uplatniť sa v rôznych oblastiach života a na trhu práce, ktorý dnes ponúka veľké možnosti. Záleží len od vašej šikovnosti, kde si to miesto vybojujete. Verím, že vaši učitelia budú aj v tomto školskom roku vašimi strážnymi anjelmi a budú usmerňovať vaše kroky k tým správnym cieľom. Bez vášho zanietenia a túžby po vedomostiach to však nepôjde. Preto vám chcem na prahu školského roka 2023/2024 popriať, aby ste si správne stanovili ten svoj cieľ a aby sa vám ho podarilo splniť. My všetci vám budeme pomáhať a podporovať vašu túžbu po vzdelaní, po podnikaní, vašu nápaditosť, kreativitu, novátorské myšlienky a pomôžeme vám vidieť svet cez podporu v medzinárodných súťažiach a účasťou na zahraničných mobilitách v programe Erasmus+.

              Vážení pedagógovia, posledné roky ukázali, že aj tie najlepšie plány môžu byť niekedy narušené udalosťami, ktoré nevieme ovplyvniť. Chcem vám poďakovať za to, že nášmu kraju pomáhate zvládať záťažové situácie, ktoré život prináša. Každá pozitívna aj negatívna skúsenosť nás v živote posunie vpred, preto verím, že školský rok, ktorý prichádza, bude plný len pozitívnych a šťastných okamihov. Prajem vám, aby vás vaša práca, vaše poslanie napĺňali pocitom radosti a zadosťučinenia. Prajem vám, aby ste svojím pedagogickým optimizmom a nadhľadom zvládli každú školskú situáciu a boli nielen učiteľmi ale aj vychovávateľmi. Ste to práve vy, čo pomáhate tvoriť budúcnosť nielen nášho kraja, ale celej našej krajiny.

              Vážení pedagógovia, milí žiaci,

              školu nerobia školou len nové technológie a moderné priestory ale hlavne nadšení učitelia a snaživí žiaci. Vy ste tým srdcom, ktoré vo vašej škole bije po celý školský rok. Prajem vám teda pravidelný rytmus, málo stresu, veľa krásnych zážitkov, šťastných okamihov a nech si na konci školského roka môžete povedať „stálo to za to, malo to zmysel a sme radi, že sme si vybral práve túto školu.“

               

               

              Rastislav Trnka

              predseda Košického samosprávneho kraja

               

               

               

            • Vyhlásenie II. kola prijímacích skúšok

            • ​​Stredná odborná škola obchodu a služieb Jána Bocatia

               

              Bocatiova 1, Košice

               

              VYHLASUJE II. KOLO PS

              na šk. rok 2023/2024

               

              ODBOR                                                               VOĽNÉ MIESTA

              6442 K obchodný pracovník.............................................1

              6444 K čašník, servírka....................................................5

              6445 K kuchár..................................................................4

              2950 M poradenstvo vo výžive.........................................2

              6444 H čašník, servírka....................................................1

              6445 H kuchár...................................................................4

              3169 F praktické práce.....................................................4

              6468 F pomocník v kuchyni.............................................18

               

              Prijímacie konanie sa uskutoční 20. júna 2023.

              Výsledky budú zverejnené na výveske školy do 23. júna 2023.

                                                                     

               

               

              Ing. Martina Zeteková

                                                                                                        riaditeľka školy

            • INNOVEAST

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album INNOVEAST.

              Slávnostný catering pre podujatie INNOVEAST pod záštitou Košického samosprávneho kraja.