• Novinky

            • Súťaž o vodičák ZADARMO pre študentov župných škôl

            • Košický samosprávny kraj spúšťa v poradí už 3. ročník súťaže o 10 vodičákov zdarma. Súťaž je určená pre žiakov župných škôl, pričom veková hranica bola posunutá zo 17 na 16 rokov.

              Do súťaže sa môžu zapojiť žiaci, ktorí počas posledných 3 rokov dosiahli na národnej alebo medzinárodnej úrovni niečo výnimočné v oblasti športu, umeleckej činnosti, vedomostnej súťaž, alebo sa aj dlhodobejšie venujú dobrovoľníctvu.

              Žiaci sa môžu prihlásiť od 10.  septembra 2024 do konca septembra – následne po schválení prihlášky dostanú emailom informáciu o ďalších krokoch.

               

              Všetky informácie si môžete pozrieť TU: www.kskvodicaky.sk

              Podrobné podmienky súťaže nájdete TU: https://kskvodicaky.sk/podmienky-sutaze/ – je veľmi dôležité si ich celé prečítať

            • INFORMÁCIA

            • Dňa 04. septembra 2024 pokračuje na Strednej odbornej škole obchodu a služieb Jána Bocatia v Košiciach, vyučovací proces prezenčnou formou. Začíname o 08:00 hod.

            • Dôležitý oznam!

            •  

              Dnešný termín náhradnej klasifikácie sa presúva na zajtra: 4. septembra 2024. 

               

              Ing. Martina Zeteková
              riaditeľka školy

            • Otvorenie školského roka

            • Dňa 2. septembra 2024 sa po dvojmesačnej prestávke opäť otvorili brány našej školy. Pani riaditeľka Ing. M. Zeteková sa prihovorila všetkým žiakom, no hlavne prvákom. Učiteľom, majstrom OV ako aj žiakom zároveň zaželala  úspešný štart do nového šk. roka 2024/2025.

              -LD-

            • Príhovor predsedu KSK k otvoreniu školského roka 2024/2025

            •  Vážené panie riaditeľky a páni riaditelia, 

              vážený pedagogický zbor, milí žiaci,  

               

              Predstavte si, že stojíte na štartovacej čiare. O chvíľu zaznie výstrel a vy sa môžete rozbehnúť. Aj takto môže vyzerať 2. september – deň, ktorý je symbolom nového štartu a nových začiatkov. Verím, že vy všetci sa už neviete dočkať nových vecí, -  ktoré vám nový školský rok prinesie.

              Pre nás, v Košickom samosprávnom kraji, pracujeme na tom, aby boli naše stredné školy moderné, aby poskytovali kvalitné vzdelávanie a aby si prihlášku na ne mohol podať každý, bez ohľadu na zdravotný hendikep. Chceme, aby mal každý žiak rovnaký prístup k vzdelávaniu. Aby bezbariérovosť bola samozrejmosťou. Po ukončení týchto prác bude to bude realitou až na tretine župných škôl.

              Ďalej pracujeme na zlepšení vybavenia škôl, či modernizácii športovísk. Robíme maximum, aby vás študijný odbor, ktorý ste si vybrali, nielen bavil, - ale pripravil vás do praxe, či na ďalšie vysokoškolské štúdium.

              Nový školský rok je dnes výnimočný pre takmer 6 400 prvákov. Prajem vám veľa študijných úspechov a radosti z každého dňa, ktorý v škole strávite.

              Milí učitelia, dovoľte mi prihovoriť sa aj vám. Žiakom odovzdávate tú najvzácnejšiu hodnotu, - a tou je vzdelanie. Ďakujem vám za vašu prácu, ktorú by sme mohli vážiť zlatom. Prajem vám trpezlivosť z ocele, veľa pracovného elánu a pevné zdravie.

              Slovenské príslovie hovorí – dobrý začiatok, polovica úspechu. Ja vám preto želám dobrý štart do nového školského roka, veľa úspechov vo všetkých mimoškolských aktivitách a nech vás škola baví nielen cez prestávky. Tak pripraviť sa, pozor a štart! - Nový školský rok - sa práve začína.

               

               

              Rastislav Trnka

              predseda Košického samosprávneho kraja