• Novinky

            • INFORMÁCIA

            • Dňa 04. septembra 2024 pokračuje na Strednej odbornej škole obchodu a služieb Jána Bocatia v Košiciach, vyučovací proces prezenčnou formou. Začíname o 08:00 hod.

            • Dôležitý oznam!

            •  

              Dnešný termín náhradnej klasifikácie sa presúva na zajtra: 4. septembra 2024. 

               

              Ing. Martina Zeteková
              riaditeľka školy

            • Otvorenie školského roka

            • Dňa 2. septembra 2024 sa po dvojmesačnej prestávke opäť otvorili brány našej školy. Pani riaditeľka Ing. M. Zeteková sa prihovorila všetkým žiakom, no hlavne prvákom. Učiteľom, majstrom OV ako aj žiakom zároveň zaželala  úspešný štart do nového šk. roka 2024/2025.

              -LD-

            • Príhovor predsedu KSK k otvoreniu školského roka 2024/2025

            •  Vážené panie riaditeľky a páni riaditelia, 

              vážený pedagogický zbor, milí žiaci,  

               

              Predstavte si, že stojíte na štartovacej čiare. O chvíľu zaznie výstrel a vy sa môžete rozbehnúť. Aj takto môže vyzerať 2. september – deň, ktorý je symbolom nového štartu a nových začiatkov. Verím, že vy všetci sa už neviete dočkať nových vecí, -  ktoré vám nový školský rok prinesie.

              Pre nás, v Košickom samosprávnom kraji, pracujeme na tom, aby boli naše stredné školy moderné, aby poskytovali kvalitné vzdelávanie a aby si prihlášku na ne mohol podať každý, bez ohľadu na zdravotný hendikep. Chceme, aby mal každý žiak rovnaký prístup k vzdelávaniu. Aby bezbariérovosť bola samozrejmosťou. Po ukončení týchto prác bude to bude realitou až na tretine župných škôl.

              Ďalej pracujeme na zlepšení vybavenia škôl, či modernizácii športovísk. Robíme maximum, aby vás študijný odbor, ktorý ste si vybrali, nielen bavil, - ale pripravil vás do praxe, či na ďalšie vysokoškolské štúdium.

              Nový školský rok je dnes výnimočný pre takmer 6 400 prvákov. Prajem vám veľa študijných úspechov a radosti z každého dňa, ktorý v škole strávite.

              Milí učitelia, dovoľte mi prihovoriť sa aj vám. Žiakom odovzdávate tú najvzácnejšiu hodnotu, - a tou je vzdelanie. Ďakujem vám za vašu prácu, ktorú by sme mohli vážiť zlatom. Prajem vám trpezlivosť z ocele, veľa pracovného elánu a pevné zdravie.

              Slovenské príslovie hovorí – dobrý začiatok, polovica úspechu. Ja vám preto želám dobrý štart do nového školského roka, veľa úspechov vo všetkých mimoškolských aktivitách a nech vás škola baví nielen cez prestávky. Tak pripraviť sa, pozor a štart! - Nový školský rok - sa práve začína.

               

               

              Rastislav Trnka

              predseda Košického samosprávneho kraja

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024

            • Posledné a dlho očakávané zvonenie…

              Pri príležitosti ukončenia školského roka 2023/2024 pani riaditeľka školy Ing. Martina Zeteková slávnostným príhovorom  otvorila oficiálnu časť rozlúčky. Vo svojom príhovore zhodnotila celý školský rok, poďakovala za pomoc KSK a všetkým zamestnancom školy, zablahoželala študentom k dosiahnutým výsledkom, tých najusilovnejších a najúspešnejších ocenila. Nezabudla pripomenúť, že letné prázdniny majú žiaci využiť na oddych v kruhu rodiny a priateľov. Zároveň sa pani riaditeľka poďakovala odchádzajúcim zamestnancom za odvedenú prácu.

              Po týchto milých a povzbudivých slovách sa žiaci pobrali do tried, kde v kruhu svojich spolužiakov si z rúk triednych učiteľov prebrali vysvedčenia.

              ... A konečne začínajú prázdniny…

               

              -LD-

            • Príhovor predsedu KSK k ukončeniu školského roka

            • Vážení učitelia, milí žiaci,

              tak ste to dokázali! Školský rok 2023/2024 je za nami, a to znamená jediné – prázdniny sa môžu začať! Ranné vstávanie sa na chvíľu odkladá presne pre 22 077 žiakov krajských stredných škôl. Zostáva vyriešiť už len jednu rovnicu o dvoch neznámych: kde zohnať čerstvý melón a bude dnes počasie na kúpalisko? Tento rébus iste všetci zvládnete na jednotku.

              Milí učitelia, milí žiaci, chcem vám všetkým pogratulovať, pretože viem, že za každým vysvedčením sa skrýva kopec tvrdej práce – v laviciach aj za katedrou. Som presvedčený, že známky nie sú jediným meradlom vašich schopností. Pre mnohých z vás sa vyučovanie nekončilo zvonením po hodine a odhodlane ste sa zapájali aj do mimoškolských aktivít. To si veľmi cením.

              Iste sa medzi vami nájdu takí, u ktorých koncoročné hodnotenie prevýšilo očakávania, ale možno patríte do tej druhej skupiny. Nebuďte sklamaní, zo svojej skúsenosti vám môžem povedať, že každá chyba pomáha posúvať sa dopredu. Je čas hodiť zlé za hlavu a nazbierať počas leta nové nápady.

              Aj Košický samosprávny kraj využije prázdniny, aby sme priestory vašich stredných škôl opäť o čosi viac zmodernizovali. Nechajte sa prekvapiť! Župa ako zriaďovateľ podporuje všetko nové a moderné, čo rozhýbe kraj. A priestor rozhodnúť dávame aj vám! Pre svoju školu môžete získať financie formou participatívneho rozpočtu a skultúrniť si triedu alebo spoločné priestory.

              Čo ma však mimoriadne teší, sú správy o vašich úspechoch, ktoré sme na župe počúvali počas celého roka. Či už išlo o Amavet, Hydrogen Horizon Grand Prix Pro, Western Edge First Lego League Open, ale aj žiacku časť Krajskej futbalovej ligy a celá fúra ďalších. Klobúk dole pred vami a ďakujeme, že je o našom kraji vďaka vám počuť!

              Takže, čo vás čaká toto leto? Verím, že pred televíziou či nekonečným „scrollovaním“ uprednostníte dobrodružstvá, ktoré by závidel aj Indiana Jones. Aj leto prináša veľa príležitostí naučiť sa niečo nové – či už to bude surfovanie, alebo výroba domácej limonády. Hoci sa už vyberiete na hory, k moru, alebo na záhradu, myslite na to, že dôležitejšie ako destinácia, je spoločnosť, v ktorej si prázdniny vychutnáte.

              Prajem vám všetkým zábavné leto, plné oddychu. Vráťte sa nabití energiou a pripravení na ďalšie dobrodružstvá - tento raz tie školské.

               

              S priateľským pozdravom

               

              Rastislav Trnka
              Predseda Košického samosprávneho kraja

            • Školský výlet - Francúzska riviéra

            • V dňoch 21. 06. až 25. 06. 2024 sa naši žiaci z tried I.CV, II.CV, II.CM a III.CV zúčastnili školského výletu na Francúzskej riviére, kam sa dopravili letecky z Košíc. Cieľom tohto výletu bolo spoznávať kultúrne a prírodné osobitosti v meste Nice a v Monaku. Žiaci si pod vedením p. riaditeľky Ing. M. Zetekovej, p. prof. L. Borovskej a p. prof. M.  Rostášovej odtiaľ odniesli množstvo nových poznatkov a skvelých zážitkov. 

               

              -LB-

            • Školský výlet - Trebišov

            • Na školskom výlete 25. 06. 2024 na Zemplíne dnes viacerí žiaci - nie iba naši - relaxovali v tejto krásnej časti nášho východného Slovenska. V múzeu v Trebišove sme si pozreli modernú expozíciu vykopávok z miestnych nálezísk. Múzeum stojí pri jednom z najväčších parkov v strednej Európe. Nevedeli sme sa vynadívať na krásne porasty, jazierka, lekná, aj miestnych zvieracích obyvateľov parku. Čarovné miesto umocnené krásou hrobky Andrášiovcov.

               

              -MV-

            • Riaditeľské voľno

            • V súlade s ustanovením § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov Vám oznamujem, že dňa 21. júna 2024 (piatok) poskytujem žiakom Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jána Bocatia, Bocatiova 1, Košice  riaditeľské voľno.

               

              Ing. Martina Zeteková
              riaditeľka školy

            • Záverečné skúšky učebných odborov

            • V dňoch 12.6. a 13.6.2024 sa na našej škole konali záverečné skúšky žiakov III.E a II.B triedy v učebných odboroch kuchár, čašník servírka, predavač a praktická žena. Po slávnostnom príhovore pani riaditeľky a oficiálnom otvorení záverečných skúšok predsedami skúšobných komisií sa žiaci presunuli na svoje pracoviská, aby predviedli svoje zručnosti, ktoré získali na odbornom výcviku a vedomosti nadobudnuté v škole.  

               

              -EB-

            • Oznam o konaní 2. kola prijímacích skúšok

            • Dávame do pozornosti, že na našej škole sa uskutoční 2. kolo prijímacích skúšok v týchto odboroch:

              2950 M poradenstvo vo výžive         5 voľných miest

              6323 K hotelová akadémia                6 voľných miest

              6442 K obchodný pracovník             3 voľné miesta

              6444 H čašník, servírka                     5 voľných miest

              6445 H kuchár                                    10 voľných miest                     

               

              Prijímacie konanie sa uskutoční 18. júna 2024.

               

              Výsledky budú zverejnené na stránke školy do 21. júna 2024. 

               

              Ing. Martina Zeteková
              riaditeľka školy

            • POZOR!!!! Termín na podanie prihlášok na nadstavbové štúdium sa blíži...

            • V školskom roku 2024/2025 sa na Strednej odbornej škole obchodu a služieb Jána Bocatia v Košiciach opätovne otvára dvojročné denné nadstavbové štúdium ukončené maturitnou skúškou v odbore 6403 L podnikanie v remeslách a službách

              Termín podania vyplnenej prihlášky je do 31. mája 2024.

               

              prihlaska_nadstavbove_studium.pdf

               

              Žiaci iných stredných škôl, ktorí končia štúdium na strednej škole záverečnou skúškou v školskom roku 2023/2024 doložia k vyplnenej prihláške kópie vysvedčení z 1., 2. a 3. ročníka (I. polrok) strednej školy.

              Uchádzači denného štúdia, ktorí skončili štúdium na strednej škole skôr ako v školskom roku 2023/2024 doložia k vyplnenej prihláške aj kópie vysvedčení z 1., 2., 3. ročníka, kópiu vysvedčenia o záverečnej skúške  a kópiu výučného listu.

            • Slávnostné otvorenie TČ maturitnej skúšky

            • Dňa 27.5.2024 sa na našej škole začala teoretická časť maturitných skúšok. Po slávnostnom príhovore pani riaditeľky Ing. Martiny Zetekovej, žiačky IV.CV Žofie Riečanovej, štátnej hymny a študentskej hymny pani predsedníčka celoškolskej maturitnej komisie Ing. Marcela Židová slávnostne otvorila maturitné skúšky. A my všetci želáme našim maturantom šťastnú ruku pri ťahaní otázok.

               

              -EB-

               

            • Individuálny program žiakov II.CV triedy

            • Počas ústnych maturitných skúšok, sa v rámci individuálneho programu žiaci II.CV triedy, pod vedením učiteľa Mgr. Milana Fuňáka, zúčastnili "výšlapu" na výhliadkovú vežu. Užili si krásny slnečný deň a skvostný výhľad na mesto Košice.

               

              -MF-