• Novinky

            • Riaditeľské voľno

            • V súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov Vám oznamujem, že dňa 22. 12. 2023 (piatok) poskytujem žiakom Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jána Bocatia, Bocatiova 1, Košice  riaditeľské voľno.

                                                                                                                                                     Ing. Martina Zeteková                                                                                                                                            riaditeľka školy

            • Environmentálna výchova - exkurzia v spoločnosti KOSIT

            • 14.  decembra 2023 sa žiaci I.CV v rámci environmentálnej výchovy zúčastnili exkurzie v spoločnosti KOSIT. Dozvedeli sa ako prebieha proces recyklácie odpadu, ako sa správne triedi odpad, ako funguje spaľovňa odpadu a mnoho iných informácii. Zahrali si aj hru o triedení odpadu, kde si precvičili získané vedomosti a pozreli si video o tom, koľko odpadu produkujeme na zemi.

              -PP-

            • Deň otvorených dverí 2023

            • Dňa 07.decembra 2023 sa na SOŠ obchodu a služieb konal Deň otvorených dverí, ktorý sa niesol v duchu vianočných sviatkov. V ranných hodinách, po slávnostnom otvorení a privítaní pani riaditeľkou Ing. Martinou Zetekovou, čakal na prvých návštevníkov vianočný punč a ochutnávka cukrárenských výrobkov. Súčasťou DOD boli rôzne prezentácie študijných a učebných odborov, ktoré naša škola ponúka. Najväčšou novinkou pre budúcich žiakov však bola informácia o možnosti štúdia v 5-ročnom študijnom odbore: hotelová akadémia.

              Na prízemí si hostia mohli pozrieť krásne ukážky cukrárenských a kuchárskych prác, ako aj ocenenia našich žiakov /J. Albrecht a M. Novák./, v Gastro učebni si veľkú pozornosť získali M. Seligová a M. Varšo miešanými nápojmi. Všade vládla pokojná atmosféra, zneli tóny už klasických vianočných skladieb...

              Prosím, malá ukážka a takto to vyzeralo...

              -LD-

            • ČERVENÉ STUŽKY - Kampaň boja proti AIDS

            • Aj tento rok sa naša škola zapojila do 17. ročníka celoslovenskej kampane Červené stužky, ktorá vyvrcholila 1. decembra 2023 – na Svetový deň boja proti AIDS. Červené stužky sú symbolom a názvom kampane boja proti AIDS, ktorá sa organizuje pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku pod vedením viacerých odborných garantov a spolupracovníkov zo Slovenska a zo zahraničia.  AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás.

              Posolstvom červenej stužky je prejaviť solidaritu s ľuďmi nakazenými HIV, uctiť si pamiatku tých, ktorí v dôsledku tohto ochorenia zomreli, zvýšiť informovanosť o HIV a AIDS.

              Stužku navrhli členovia dobročinnej organizácie Visual AIDS v New Yorku v roku 1991 ako spomienku na tých, ktorí už tejto chorobe podľahli. Červená farba bola vybraná ako symbol krvi a života.

              Naša škola podporila kampaň nosením oblečenia červenej farby, bielej farby  alebo červenej stužky. Na výrobe a rozdávaní červených stužiek sa podieľali žiacky A. Nagyová, V. Jalcs a I. Džurná pod dohľadom Mgr. M. Vaľkovej.

              Ďakujem všetkým zúčastneným. 😊

              -MV-