• Novinky

            • iBobor

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album iBobor.

              Aj žiaci našej školy sa tohto roku zúčastnili súťaže iBobor, ktorej hlavným cieľom je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie u žiakov. V kategórii Junior sa zúčastnilo celkovo 72 žiakov. Tento druh súťaženia s využitím moderných technológií poukázalo na ďalšie možnosti, ktoré žiaci môžu využiť pri učení sa.

            • Deň otvorených dverí

            • Stredná odborná škola obchodu a služieb Jána Bocatia Vás srdečne pozýva na Deň otvorených dverí 13.12.2022  9:30 - 16:30

              Tešíme sa na Vás.

            • Biela pastelka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Biela pastelka.

              Hlavným zbierkovým dňom je piatok 23. september 2022. V tento deň sa v uliciach slovenských miest budú pohybovať dobrovoľnícke tímy so zbierkovými pokladničkami. Biela pastelka je symbolom sveta nevidiacich, symbolom neviditeľných línií. Pomáha hľadať riešenia v často ťažkých životných situáciách, kreslí bielu čiaru na tmavej ceste. Biela pastelka znamená svetlo, keď okolo je tma.

            • Deň zdravej výživy

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň zdravej výživy.

              Dňa 17. 10. 22 sa u nás uskutočnil Deň zdravej výživy. Každý žiak dostal pri vstupe do školy jabĺčko. Žiaci si mohli aj pozrieť ukážky zdravých výrobkov zo strukovín a cereálií.

            • Finančná zmrzlina

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná zmrzlina.

              27. septembra 2022 sa žiaci III.CV, odbor poradenstvo vo výžive a III.DM zúčastnili podujatia Finančná zmrzlina organizované spoločnosťou Partners Group. Na začiatok si žiaci urobili test z finančnej gramotnosti a neskôr si pozreli prezentáciu o spoločnosti. Dozvedeli sa zaujímavé informácie nielen o financiách, ale aj o spoločnosti. Ako bonus ochutnali zmrzlinu. Podujatie sa konalo v cukrárni Robie na Mlynskej.

            • Sweetcup- Dotyky jesene

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sweetcup- Dotyky jesene.

              6. 10. 22 sa uskutočnila súťaž Sweetcup. Našu školu reprezentovali žiaci Branislav Podracký a Ján Albrecht pod vedením p. majsterky Špilárovej. Súťaž sa uskutočnila na SOŠ gastronómie a služieb v Prešove.

            • Šk.kolo - piškvorky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šk.kolo - piškvorky.

              Piškvorky je strategická hra, ktorá podporuje logické matematické myslenie. Zastrešuje ju spoločnosť Cyber Games z Masarykovej univerzity (MUNI) v Brne. Školské kolo bolo zorganizované 10.10.2022. Zúčastnili sa ho žiaci rôznych tried v počte 15. Víťazmi sa stali : miesto : Ján Albrecht z III.CM miesto : Patrik Slávik z III.CM miesto : Alex Bosák z II.CM Súťaž bude pokračovať v oblastnom kole, do ktorého postúpili 12 najlepší žiaci zo školského kola. Organizátormi súťaže na boli RNDr. Darina Muchová a Ing. Maroš Trnka.

          • Združenie rodičov školy
            • Združenie rodičov školy

            • Oznam

              Dňa 20.09.2022 v čase o 15,30 hod. sa uskutoční Združenie rodičov I. ročníkov v budove školy na Bocatiovej 1 v Košiciach.

               

              Dňa 27.09.2022 v čase o 15,30 hod. sa uskutoční Združenie rodičov II., III. a IV. ročníkov v budove školy na Bocatiovej 1 v Košiciach.

               

              Ing. Martina Zeteková

                Riaditeľka školy

            • Príhovor predsedu KSK k začiatku školského roka 2022/2023

            • Vážená pani riaditeľka, vážení učitelia, milí žiaci,

               

              po dlhej dobe začíname školský rok, ktorý sa na prvý pohľad javí ako tie, ktoré si pamätáme ešte spred pandémie. Bez rúšok, testovania a ďalších výrazných obmedzení. Verím, že vám prázdniny dopriali dostatok zážitkov na to, aby ste sa dokázali tešiť aj na nasledovné školské dni. Síce prinesú nové povinnosti, ale tiež stretnutia so spolužiakmi, kolegami a kamarátmi, na ktorých vám záleží.

               

              Do lavíc župných stredných škôl nastupuje viac ako 23-tisíc stredoškolákov, z toho približne 5 500 prvákov. Nový školský rok sa začína aj pre takmer 2 600 pedagógov. Verím, že všetci spolu vytvoríte vynikajúci tím, ktorý potiahne za jeden povraz a dokáže veľké veci.  

               

              Hoci sa dnes stretávame bez výrazných opatrení, ešte stále nemôžeme povedať, že sme nad pandémiou vyhrali. Napriek tomu si veľmi prajem, aby sme sa na obdobie uplynulých dvoch rokov nepozerali čierno-bielo. Veď nás toho veľa naučilo – napríklad že niet nad osobné stretnutia, priateľstvá a výučbu priamo v laviciach. Viac si ceníme to, čo sme pred dvomi rokmi považovali za samozrejmosť.

               

              Teší ma, že po náročných mesiacoch, ktoré si vyžiadali mimoriadny vklad zamestnancov škôl, sa v tomto roku dočkajú zvyšovania platov pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci. Konečne bude ocenená dlhodobá a náročná práca, ku ktorej učitelia aj nepedagogickí zamestnanci pristupujú poctivo.

               

              Som hrdý, že sa nám letné mesiace podarilo využiť na rekonštrukcie a opravy, do ktorých sme počas prázdnin investovali 7,6 milióna eur. Pracovný ruch bolo počuť na každej tretej župnej škole a na jeseň pokračujeme modernizáciou ďalších 12 stredných škôl za takmer 3,7 mil. eur, vďaka čomu sa skvalitní praktické vyučovanie. Čo je ešte dôležitejšie, verím, že naše školy budú pre všetkých v prvom rade bezpečným miestom, kde sa budete cítiť slobodne, tvorivo a kde môžete vyjadrovať svoje pocity, obavy a názory.

               

              Nech sa vám všetkým v novom školskom roku darí.

          • OZNAM
            • OZNAM

            • Oznamujeme žiakom a rodičom, že riaditeľka školy udeľuje riaditeľské voľno žiakom Strednej odborej školy obchodu a služieb Jána Bocatia na deň 16.09.2022 (piatok).

              V pondelok, t.j. 19.09.2022 žiaci pokračujú vo výučbe podľa rozvrhu.

              Ing. Martina Zeteková

              Riaditeľka školy